Viikko 27

Lapsi:

Lapsella on yhä melko hyvin tilaa liikkua kohdussa. Sisäkorvan tasapainoelin on nyt kehittynyt, ja lapsi osaa jo valita itse asentonsa ja pysyä siinä. Kohdussa ei ole pilkkopimeää, ja siksi lapsi pystyy erottamaan kirkkaan päivänvalon ja yön pimeyden.

Koko: Pituutta 33 cm ja painoa noin 800 g.

Liikkeet ovat aivan tajuttoman hurjia. Viimeksi neuvolassa käydessäni kuulin, että lapsi liikkuu eniten raskausviikolla 32. Mihinkähän sitä vielä joutuu, jos tämä rytyytys vielä pahenee!

Synnytys alkaa pyöriä mielessä. Pakko tämä ipana on jotenkin ulos saada. Ei synnytys pelota, tiedän kyllä, mitä on edessä, mutta ei se niinkään pelota. Edellisen synnytyksen jälkeen tuskin mikään voi enää hetkauttaa. Kuolleen vauvan synnytys on varmasti ollut synnytyksistäni pahin, vaikka kakkonen tulikin luomuna maailmaan. Välillä kyllä puistattaa se tuleva kivun määrä, mutta josko tällä kertaa ehtisin saada kunnon kivunlievitykset?

Vielä on vauvalle vaikka mitä hankkimatta, mutta eipä tässä vielä ole edes kiirus. Vaunut haen vasta joskus marraskuulla, toinenkin hoitopöytä pitäisi hommata alakertaan. Vaatteita en tarvitse yhtään, paketillinen kertakäyttövaippoja pitäisi ostaa ja jotain muuta pientä. Mutta ehtiihän sitä.